Вака изгледа кога некој нема да биде доволно упорен и ќе се откаже од својата цел

Видеото е со преносно значење и неговата содржина е чисто симболичка :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.