Вака изгледаат 6 познати обележја низ целиот свет од фотографирани од горе

Повеќето од нас ги виделе овие иконски знаменитости на еден или друг начин, било да се тоа само слики или вистински градби во реалниот живот кога самите ги посетуваме популарните знаменитости. Многу архитекти поминаа стотици часови во усовршување на овие знаменитости за посетителите како нас да уживаат во погледот. Но, колкумина од нас всушност виделе како изгледаат одозгора? „Буџет Директ“ реши да ни го даде одговорот со тоа што нивниот иновативен тим за осигурување ги направи овие фотографии среде пандемијата. Тие ги претставија прекрасните познати места нудејќи ни нова перспектива дури и на најфотографираните туристички места.

Сиднеј Опера Хаус (Сиднеј, Австралија)

Облакодерот Сент Мери Акс (Лондон, Англија)

Ајфелова кула (Париз, Франција)

Статуа на слободата (Њјорк, САД)

Колосеум (Рим, Италија)

Пагода Шведагон (Јангон, Мјанмар)