Вака се помагаа во криза: Инженерите на Тесла ќе ви покажат на што работат додека остатокот од светот е преплашен од пандемијата

Инженерите на Тесла дизајнираа своја респираторна машина, со користење на автомобилските делови што ги имаат.

Ова е прототип од машината, кој веќе работи и е спремен да почне да се пакува покомпактно. Уште еднаш браво за екипата на Илон Маск.