Вдовецот ја рекреираше фотосесијата со починатата сопруга, но на нејзиното место е наследничката

37-годишниот Џејмс Алварез од Лос Анџелес, САД, ја прошалол својата сродна душа и бил пресреќен што после 2 години врска девојката останала бремена. Тие се венчале и направиле фотосесија со бремената Есенија – како спомен.

Тој и Есенија биле на прошетка додека таа била во 35-тата недела од бременоста и разговарале за идните планови со нивното ново бебе. Одеднаш се слушнале звуци на кочење на автомобил кој одел директно кон нив и одеднаш неговата и дланката на Есенија се разделиле.

Човекот не бил пуштен да влезе во брза помош поради мерките, а кога пристигнал во болница, му било кажано дека Есенија починала. Но, детето е спасено и е испратено на вештачка вентилација на белите дробови. Според предвидувањата на лекарите, малата Адалин мораше да помине таму неколку месеци поради слабост, но вториот ден почна да дише сама. „Сфатив дека ако мојата ќерка се бори така, тогаш едноставно немам право да се откажам“, вели тој.

Кога девојчето имало една година, фотографот кој го снимал мажот со бремената Есенија предложил фотосесија „огледало“ – овој пат со бебето. Идејата му се допадна на Џејмс и тие ја добија точно за кратко време. Шиевме розов фустан за Адалин, отидовме во истата област и постојано проверувавме со веќе направените фотографии.

„Кога ги гледам овие фотографии, се сеќавам колку беше убава и среќна Есенија во тој момент. “, вели тој.