Ве поздрави тинејџерката Маки Карин – девојката со најдолги нозе на светот (13 слики)

Маки Карин од Тексас има само 17 години, а нејзиното име е веќе запишано во Гинисовата книга на рекорди. Факт е дека девојката има неверојатно долги нозе, што ѝ дава малку чуден изглед. Претходно, Маки едноставно мислела дека е висока (208 см), но наскоро ја сфатила својата единственост кога требало да си шие хеланки по нарачка. Вработените во кројачкиот салон се шокирале кога и ја измериле должина на нозете – 135,3 см. Откако информацијата се раширила по локалните медиуми, девојката добила повик од организацискиот комитет на Гинисовата книга на рекорди.

„Се разбира, долгите нозе имаат негативни страни: постојано си ја удирам главата кога поминувам низ вратите, тешко влегувам во автомобили, а наоѓањето соодветна облека е вистински предзивик“, објаснува Маки Карин.

И покрај одредени тешкотии, девојката е задоволна од новата титула. Таа изјави дека ќе ги поддржува луѓето со уникатни физички квалитети. Американката додаде дека е многу тешко да ги прифатите вашите сопствени карактеристики кога сите околу вас „ве гледаат како вонземјанин“. Маки претходно имаше скромен профил на Инстаграм, но сега веќе има скоро 50 илјади следбеници.