Велигденски тест: Дали можете да ги најдете скриените јајца меѓу овие пилиња?

Празниците се секогаш убави кога ги поминуваме во кругот на луѓето кои ги сакаме. Најголемиот христијански празник Велигден е на прагот и ситуацијата е таква што сите треба да се ориентираме на семејството и да го прославиме празникот во домашни услови.

Овој забавен тест ќе ви помогне да ја „убиете“ монотонијата. Имате три нивоа, лесно, средно и тешко. Свртете ги картичките за да го дознаете решението. До кое ниво стигнавте?