Вера Ванг ја потврди нејзината возраст откако луѓето почнаа да се сомневаат дека е пензионерка

Американската модна креаторка Вера Ванг ја потврди својата возраст откако корисниците на Твитер останаа збунети со фактот дека таа е пензионерка.

Додека некои луѓе се потпираат на креми, серуми и добар сон во обид да се спротивстават на брчките, има неколку луѓе кои се чини дека биле благословени од анти-стареечките богови.

Вера Ванг е родена во Њујорк и е ангажирана како уредник на Vogue веднаш откако дипломирала на колеџот Сара Лоренс, веќе освојувајќи ги очекувањата поврзани со возраста со тоа што стана еден од најмладите модни уредници на списанието.

Таа работеше во Вог 17 години пред да замине да и се придружи на Ралф Лорен, иако на крајот таа си даде оставка и отиде да стане независен дизајнер. Кога ќе ги соберете сите години од нејзината кариера ќе сфатите дека таа и не е баш млада. Но, да бидеме искрени тешко е да се поверува дека е воопшто во своите 50-ти години.

Всушност, Ванг е родена на 27 јуни 1949 година, што значи дека за нешто повеќе од еден месец ќе наполни 71 година. Дизајнерката оттогаш ја сподели нејзината „тајна“ со светот, објавувајќи фотографија на која има златна маска на лицето. Не е јасно точно какви магични напивки ги поседува маската за лице, но очигледно функционира.

Ванг без сомнение ќе продолжи да ги збунува луѓето со нејзиниот изглед за годините што доаѓаат, но претпоставувам дека секој да ја има оваа предност би го правел истото.