Весели Турци си прават забава на планина, но на еден многу му се допадна погледот

Другарите си „пинале малку“ и се опуштиле, но за еден од нив забавата заврши предвреме.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.