Ветеранот бездомник сам ја породил сопругата во автомобилот во кој живеат

По неговото заминување од Армијата на САД, 28-годишниот Калеб Харис започнал да посетува колеџ и да работи во компанија за преместување на мебел во Лос Анџелес. Неговото образование било финансирано од GI Bill, кој им помага на ветераните и на нивните членови на семејството да добијат пари за да ги покријат сите или некои трошоци за училиште или обука, а придобивките исто така помогнале да се платат за некои од трошоците за живот на Калеб и неговата сопруга.

Кога се појави избувнување на коронавирусот, курсевите на колеџот на Келеб се префрлија преку Интернет, но ветеранот немаше лаптоп со кој може да ја заврши својата работа. Како резултат, тој престана да добива пари од GI Bill, што значи дека паднале приходите на парот.

Во исто време, Калеб дознал дека неговата сопруга е бремена со своето прво дете. 28-годишникот сè уште работел во компанијата за пренесување мебел, но платата не била доволна за да ги покрие трошоците на семејството. Калеб се пријави за домување во Дел 8, кој има за цел да им помогне на луѓето да ги покријат трошоците за изнајмување и трошоци, како и бројни програми за ветерани, но како што одминуваше времето, двојката не успеа да добие никаква поддршка и тие беа принудени да започнат да живеат во нивниот автомобил.

Калеб ја охрабрил својата сопруга да живее со семејството во Сан Франциско некое време, но таа се вратила да биде со него кога мислела дека се наскоро да добијат помош. Сопругата на Келеб започнала да доживува контракции во 2 часот наутро кога парот живеел во нивниот автомобил во камп на бездомници.

Кога Калеб се разбудил бебето веќе било на пат. На младиот татко му било кажано што да прави од страна на болничарите преку телефон. Породувањето поминало без проблем. Додека неговата сопруга да биде пуштена од болница за среќа било пронајдено сместување за младиот брачен пар.