Видео ни дава одговор на прашањето: Дали кокошката може да лета? Изгледа дека да, но во авион

Патниците на американски аеродром биле згрозени откако помеѓу багажот забележале коцка од сурово месо.

Снимена во Сиетл, Вашингтон, САД, снимката од она што изгледа на сурово пилешко месо, беше споделена од Управата за безбедност на транспортот.

„Дали пилињата можат да летаат?“, напиша агенцијата покрај необичниот клип.

 

Не е целосно јасно како пилешкото завршило покрај багажот, најверојатно се лизнало од сад за складирање без да ја изгуби формата. Но едно е сигурно, не можеме да го погледнеме видеото без да помислиме: „салмонела!“.