Видови колеги што можат да се најдат во секоја канцеларија

Секој од нас кој работел во голем тим во еден момент од животот знае дека соработниците можат да бидат многу различни. И дефинитивно има некој во канцеларијата кој зборува по телефон повеќе од другите, или кој останува на работа до доцна во ноќта.

Решивме да се потсетиме какви видови колеги постојат преку интересни стрипови.

Озборувачот што секогаш „го пика носот“ каде што не му е местото.

Позитивниот што во слободно време држи мотивациски говори.

Патувачот што никогаш не е на работа.

Секогаш му е топло и секогаш му е ладно, во најлошо можно сценарио седат еден до друг.

Крадецот на храна што не признава дека е крадец на храна.

Казанова што не му пречи да биде одбиен по пет пати на ден.

Организаторот што води сметка за родендени, поклони, задолжувања и слични работи на кои другите не обрнуваат внимание.