Викендица на стрмен рид во Мексико изгледа како едно со околината

Ем-Естудио ја изгради викендичката на стрмниот рид од бетон во боја, избран да се спои со карпестата страна на планината. Овој дом гледа на плажата Мермехита во Мазунте, мал приморски град на јужниот мексикански пацифички брег. Обликот и ориентацијата на проектот се одредуваат според топографијата на земјата, прилагодување кон неа и обид да се направи куќата да изгледа како отсекогаш да била таму.