Влакно во баничката (виц)

Човек јаде баничка во локалната бурекџилница и наоѓа влакно. Нервозен ѝ вели на продавачката:
– А бе, што ставате во овие банички?
– Како што, јајца…
– Убаво што ставате јајца… ама не е лошо од време на време и да ги бричите.