Внукот го фатил дедото на дело (виц)

Внукот влегува во собата и не може да им поверува на очите:
– Дедо, што правиш бе!?
– Гледам историски филм!
– Ама дедо, тоа е п*рно!!
– Е внучко, за тебе е п*рно, а за мене е историја!