Внукот користи радикален метод за да ја одвикне бабата од пушење

Секогаш кога ќе ја види со цигарата в рака, го зема ладното оружје во едната рака, телефонот во другата и тргнува во акција.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.