Во духот на Божиќ: Дедо Мраз си краде и никој не го спречува

Божиќ е време на чуда и добрина. Така барем не учат холивудските филмови. Во Лос Анџелес, бездомник со капа на Дедо Мраз изнел многу алкохол и никој не го спречил. И сето тоа благодарение на фактот дека во државата Калифорнија од 2014 година, 47-та измена на законот 459.5 PC е на сила. Отсега, кражбата до 950 долари од отворена продавница не е кривично дело, туку административен прекршок.