Во Кина одржа првиот меѓународен натпревар на карикатури на темата „Коронавирус“ и ова се најдобрите

Првиот (и се надеваме последен) меѓународен натпревар на карикатури на темата „Коронавирус“ и борбата против него се одржа во Пекинг. Име на настанот: Антикоронавирусен меѓународен натпревар за карикатури или неговата кратенка е UYACC.

Вкупно, објавени се 50 цртежи врз основа на резултатите од конкурсот и ние ќе ви ги покажеме победниците и најдобрите од нив.

Златен медал

吴旭, Кина

Rasoul Hajizade, Иран

Сребрен медал

Angel Boligan, Мексико

Jitet Kustana, Индонезија

Musa GUMUS, Турција

Бронзен медал

Сергеј Белозеров, Русија

NARDI Marilena, Италија

Dinildomar, Бразил

胡江, Кина

Гран-при

Ares, Куба

И уште неколку достојни дела на учесниците