Во меѓувреме во Бразил се отвори нов трговски центар со багатела цени… Што беше тоа пандемија?

Како човек да го разбере ваквото однесување на луѓето во државата во која до сега умреа 150.000 луѓе од корона, а секој ден има по 35.000 новозаразени?