Во пакистанскиот град Мардан, беше пронајдена 1.700 години стара статуа на Буда и идиотите ја искршија со чекан

Работниците ги следеа упатствата на локалниот свештеник од понизок ранг, па камената стратуа беше разбиена на парчиња. Сепак, Пакистан не е толку заостаната држава, па наскоро беа уапсени сите учесници во вандалскиот чин.