Во Русија во парк се појави „вонземјанин“ кој ги шокираше жителите

Во централниот парк на културата и рекреацијата на градот Курган, неодамна се појави скулптура на вонземјанин од серијата научно-фантастични филмови „Вонземјанин“. Авторите на објавата уверуваат дека локалното население е воодушевено од необичниот споменик, некои веќе направиле и селфи, иако оние кои случајно дознале за неа прилично се шокирале.