Водителот малку ги измеша фактите: Кој ја напиша „Mein Kampf“?

За време на неодамнешна дискусија во „Американската редакција“ за теоријата за критичка раса која се изучува во основните училишта, водителот Бил Хемер малку ги измеша фактите.

Се чини дека ова беше обид од страна на Хемер да ја илустрира сопствената интелектуална љубопитност како млад човек, но планот не успеа.

За време на телевизиската дискусија Хемер изјави:

„Се сеќавам на 20 -годишна возраст кога бев во Трир, Германија, и се обидував да го најдам домот на Карл Маркс, затоа што знаете, 1848 година, тој ја напиша Mein Kampf (Мојата борба).

Подоцна во шоуто, Хемер призна дека малку ги измешал работите.

Хитлер започнал да ја пишува Mein Kampf (Мојата борба) додека бил затворен во 1923 година, наведувајќи ги антисемитските гледишта што ќе доведат до дефинирање на неговото владеење.