„Возот в снег“ – казахстанска верзија

Моќен снежен бран не ги погоди само Канада и Новосибирск, туку и Казахстан. Поради лошото време, сообраќајот за сите типови возила е затворен на 48 места во 9 региони. Видеото од овој воз дава добра слика зошто е тоа така.