Вратата не се отвара само поради една причина

Човекот се обидува да ја отвори, но неговите напори се залудни, се додека не дојде друга личност и го просветли.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.