Временска прогноза (виц)

– Зоране, што се моташ околу комшивката бе?
– Ништо ма Маро, за времето си прајме муабет.
– Слушај бе, синоптичар еден, ако уште еднаш ве видам, ќе осетиш како е град да те исчука на отворено, без предупредување…