Втор дел детективски загатки кои ќе го разбудат Херкул Поаро во вас

Дури и кога гледаме филм сакаме да се ставиме во улога на главните херои и со нив да ги решаваме мистериите, но уште позабавно е кога ние самите сме „свој херој“.

Која врата е најбезбедна?

Атлас е заробен во таванот на една стара куќа. Има само 3 врати, но сите тие кријат различни опасности. Прозорците и подот зад првата врата се направени од лупа и сончевата светлина најверојатно ќе го изгори ако влезе.

Втората врата крие соба соба со отровен гас, а гладниот лав е зад третата врата. Што треба да направи Атлас?

Кој од овие 3 лица Давид треба да го собере?

Давид вози во дождлив ден кога гледа 3 луѓе како чекаат на автобуска станица. Има една стара дама која изгледа изнемоштена, лекар кој спаси многу животи и жена со која Давид сака да се запознае. Сепак, неговиот автомобил има само 1 дополнително седиште. Кое од трите лица треба да го земе?

Зошто полицијата го уапсила Милан?

Полицијата тропна на вратата на Милан доцна вечерта за да спроведе налог за претрес. Тие рекоа дека се украдени пари од банка и дека тој е осомничен. Дилан рече дека не излегувал од куќата цел ден, додека еден од полицајците пребарувал низ неговата дневна соба. Каков доказ можеше да најде полицијата што доведе до апсење на човекот?

Кој го украл скапоцениот камен?

Јана сакала да организира забава за своите пријатели откако се вратила од патувањето во Египет. Нашла смарагд и сакала да им го покаже на пријателите. Меѓутоа, откако заминале, сфатила дека нејзиниот камен недостасува.

Таа повикала полиција и им ги покажала сликите што ги направила таа вечер. Полицаецот имаше прилично добра идеја за тоа кој е крадецот. Кој е тоа?

Кој е крадецот?

3 мажи се во продавница кога асистентката Сузана забележува дека недостасуваат пар зелени панталони. Кој од тројцата мажи ги украде панталоните?