За македонските работи… (виц)

Учителката му вели на ученикот:
– Ти Петре си одличен ученик. Многу си примерен, мирен, добродушен, не се тепаш и покрај тоа што некои останати ученици те задеваат. Продолжи така и еден ден, единичарите ќе те вработат во фирмите што ги украдоа нивните татковци!