Заборавена Европа: Фотограф ги покажува убавините на местата кои паѓаат во заборав

Јерун Тал е талентиран самоук фотограф и урбан истражувач од Италија. Тој е специјализиран за фотографирање на напуштени згради и архитектура. „Мојата цел е да ја покажам убавината и да ја споделам историјата на заборавената архитектура“, вели Јерун. Тал патува низ Европа истражувајќи ги напуштените вили, замоци и објекти.