Зафатените родители си играат со детето во паркот од четвртиот кат

Децата размислуваат за работите повеќе отколку што возрасните мислат. Ова за детето е подеднакво лошо како да му кажете оди играј си сам, немам време за тебе.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.