Запознајте го најмалиот пилот во светот од Уганда

Седумгодишно момче од Уганда одеднаш стана едно од најважните луѓе во земјата – сето тоа поради неговата љубов кон небото. Малиот Шема Греам сонува да стане пилот, а потоа и астронаут да ја истражува Црвената планета. Но, досега тој само студира на академијата за авијација и веќе има завршено три лета како копилот. Заради неговите вештини и хобија тој го доби прекарот Капетан Греам. „Да бидам искрен, на небото се чувствувам како птица. И, исто така, сакам да бидам како Илон Маск. Сакам да научам повеќе за вселената со него, а потоа да го истражуваме заедно. Би било кул да се ракувам со него.“, вели Шема. Капетанот Греам е заинтересиран за математика и наука, што многу му помага во летањето. Шема се заинтересирала за авијација откако ниско летачки хеликоптер удрил во покривот на куќата на неговата баба и ја уништил. Министерот за транспорт на Уганда и германскиот амбасадор исто така се запознале со момчето.