Застрашувачко лизгање на земјиштето во селото Алта во Норвешка

Да не сте во кожата на луѓето кои живеат во оваа куќа. Вкупно 8 куќи беа одвлечени и проголтани во калта. За среќа луѓето навреме се евакуирани.