Заварувачот е вистински професионалец, сѐ му е јасно, само нешто апаратот не му работи

Клештата за маса, си ја закачил на метал, како што треба, си ја ставил и маската, а апаратот никако да почне да заварува.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.