Зависноста од Фeјсбук според Рихтеровата скала (виц)

Кој степен сте вие?

1 степен – само читаш.
2 степен – почнуваш да коментираш.
3 степен – почнуваш да играш игри.
4 степен – почнуваш да правиш тестови.
5 степен – почнуваш да крадеш статуси.
6 степен – почнуваш спорови во коментари на статуси.
7 степен – си правиш втор профил.
8 степен – почнуваш да спориш со луѓето и од двата профили.
9 степен – почнуваш да ги блокираш луѓето и од двата профили.
10 степен – после долг спор се блокираш сам од својот друг профил.