„Заврти го шишето“ е хит игра ова лето, а најсмешна е кога се игра со живи јајца

Се игра на отворено. Цело друштво е собрано околу шишето кое се врти. Оној што ќе го покаже шишето треба да земе живо јајце и да погоди некого. Другите бегаат.