Здрави и крцкави барчиња БЕЗ печење се новиот појадок што треба да го воведете во вашето дневно мени
Нема потреба да ја вклучувате рерната за овој рецепт за појадок, направен од овошје и јаткасти плодови. Овие барчиња за појадок без печење се направени со неколку сушени овошја и три типа на јаткасти плодови за дополнителна текстура. Оревите, индиските ореви и ф’стаците нудат суптилно крцкање среде меката база од урма и бадемов путер. Сушеното манго, кајсијата и црешите, исто така, ја красат смесата, додавајќи сладост и пријатна киселост. Забавувајте се приспособувајќи ги овошјата по ваш вкус така што не секогаш ќе ги задржите количините исти и ќе си играте со различните ароми.

Состојки
Спреј за готвење
1/2 чаша сецкани ореви
1/2 чаша сецкани индиски ореви
1/2 чаша сецкани ф’стаци
1/4 чаша сецкани суви кајсии
1/4 чаша сечкано незасладено суво манго
1/4 чаша сушени курви цреши или брусница
1/4 чаша ситно рендан незасладен сушен кокос (опционално)
2 1/2 шолји (околу 25) урми Меџул без јами
1/4 шолја кремаст природен путер од бадем или кикирики
1/4 лажиче. кошер сол
Начин на подготовка

Тавата за печење премачкајте ја со спреј за готвење. Обложете со хартија за печење, оставајќи плус хартија од страните. Лесно премачкајте со спреј за готвење.
Во голема чинија измешајте ги оревите, индиските ореви, ф’стаците, кајсиите, мангото, црешите и кокосот (ако користите). Отстранете 1/4 чаша смеса, резерва за прелив.
Обработете ги урмите, путерот од јаткасто овошје, солта и 1 лажица топла вода во процесор за храна додека не се формира мазна паста, 1 до 2 минути. Префрлете се во сад со мешавината од јаткастите плодови; мешајте и месете додека убаво не се соедини.
Префрлете ја смесата во подготвената тава за печење и цврсто притиснете во рамномерен слој. Одозгора распрснете ја резервираната 1/4 шолја смеса од јаткастото и свежото овошје, притискајќи за да се залепи. Покријте и ставете го во фрижидер додека не се стегне, околу 2 часа. (Или замрзнете додека не се стегне, околу 30 минути.)

Коментирај анонимно