Жена лесно победи во ММА борба благодарение на минатиот живот

Американката Алана Меклафлин ја победи Французинката Селин Провост во нејзината деби ММА борба. За многумина, исходот од битката не беше изненадување, бидејќи тие знаеја кој бил победникот во минатото.

На промотивниот турнир Combate Global, се случи борба според правилата за мешани боречки вештини меѓу 38-годишната Американка Алана Меклафлин и Селин Провост, учесник од Франција. Во втората рунда, Алана изведе задушување и ја доби борбата. Тоа беше дебитантска борба на Меклафлин, но не секој брза да и честита. Факт е дека во минатото, жената била маж и претходно служела во американските специјални сили.

Пред нејзината трансродна транзиција, Алана се викаше Рајан. Уште од детството се чувствуваше како девојче, но се пријави во војска за „да стане вистински маж“ или да биде убиен. Меѓутоа, со текот на годините, неговата гледна точка се промени на жариштата во Ирак и Авганистан. Во 2010 година, Рајан се повлече од војската и многу наскоро ја започна постапката за транзиција.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!