Жена од Украина зависна од филери во образите продолжува да си ги става сама и покрај предупредувањата

Анастасија Покрашчук од Киев, Украина, секогаш изјавува дека многу си го сака својот нов изглед и воопшто не жали за корекциите.

31-годишната (која досега има потрошено скоро 2.000 ева на филери), сама си ги става филерите, иако лекарите ја предупредиле дека тоа може да биде опасно. Анастасија е толку самоуверена што вели дека процедурата ја прави како „вистински доктор“.

Таа вели дека сега се чувствува посамоуверена и дека сега добива повеќе внимание од мажите. Сепак, таа не смета дека се работи за нејзините образи – таа смета дека таа добива поголемо внимание затоа што станува посамоуверена. Таа додаде: „Мајка ми мисли дека ова е малку лудо, но што може да направи. Без каење! Среќна сум со образите.“

На прашањето дали Анастасија мислела дека администрирањето на сопствените полнила е опасно, таа објасни дека тоа го прави со лекарите и учи за тоа во онлајн училиште, инсистирајќи на тоа дека сè е правилно стерилизирано. Сепак , козметичкиот хирург Алекс Каридис ја предупредува за опасносните од тоа да го прави дома.

„Постои причина зошто инекции полнила се администрираат од искусни лекари. Само затоа што нешто не е хируршко, не значи дека е немедицински.“, вели тој. Хирургот додаде дека е „лудост“ некој да започне да инјектира полнила самостојно.