Жена стана милионерка благодарение на џогер и црна боја

Кога започнувате еден бизнис важно е да сте уникатни. Без разлика дали станува збор за деловна активност за продажба на уметности и украси или компанија за софтвер заснована врз технологија потребно е да се има таа уникатност. Оваа жена го сфатила тоа на време и сега заработува 7-цифрени износи благодарение на нејзината бизарна уметност.

Запознајте ја Каролин Мара, жена која прави уметнички дела со помош на џогер. Да, истата подна четка што ја користиме за чистење на подот. Досега сликањето и цртежите беа елаборатна работа со молив и бои поткрепена со часови напори од уметникот. По часови и часови напорна работа се добива вистинската форма на делото.

Каролин вели дека сакала да го избегне ова. Таа сакала да прави уникатни уметнички дела, за брзо време. Сепак смета дека и ова не е толку лесно и таа вложува напор сликите да изгледаат естетски убаво.

Каролин е истакнато име како модерен уметник. Нејзините слики и платна се продаваат за стотици илјади долари на ликовна аукција. Таа организира свои уметнички галерии каде што многу богати и „длабоко џебни“ луѓе доаѓаат да ја видат оваа грда уметност, најшокантно ѝ плаќаат неверојатни износи за да ја купат.

Во реалноста, она што го прави Каролин е прилично едноставно. Џогер и кофа полна со црна боја. Големо платно и неколку потези тука и таму. Понекогаш нејзиниот цртеж може да се направи за помалку од 5 минути.