Жената го фатила мажот на дело (виц)

Се враќа сопругата преморена од работа и легнува на спалната малку да одмори. Наеднаш скокнува и вознемирено му вели на мажот:
– Кој ми спиел на моето место?!?
Мажот промрморува:
– Да ви се плукнам на тоа глупите душеци со мемори пена, да ви се плукнам.