Жената го натерала мажот прв пат да оди да се причести во црква и попот му даде да си пивне една голтка од виното

Прво го препраша попот, дали треба тој да се напие од виното, да не згреши нешто.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.