Жената конечно си признала после 25 години брак (виц)

Семејство слави 25-годишнина од бракот.
– Душо, треба да ти признаам нешто – вели мажот. – Јас сум далтонист.
– И јас треба да ти признаам нешто – вели жената. – Не сум од Валандово, од Мозамбик сум.