Жената си го брани мажот во супермаркет, затоа што „дал комплимент“ на згодна девојка за нејзиниот за*ник

Вака таа гледа на работите: „Тој никогаш не би допрел друга жена, а тоа што прокоментира гласно беше само комплимент. Да не е забрането тоа?“
А всушност се случило сељачко и вулгарно дофрлување на непозната девојка.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.