Жената знае финти како мажот да не заборави да купи леб (виц)

Жената му праќа порака на мажот:
– Душо, те молам купи леб кога ќе се врќаш од работа! И да не заборвам, Габи е тука и те поздравува.
Мажот:
– Која е Габи?
Жената:
– Никоја. Само сакав да сум сигурна, дека си ја прочитал пораката.
Мажот:
– А јас па си викам како е можно, Габи е со мене, а друга Габи не познавам.
Жената:
– Каде сте?
Мажот:
– Во супермаркетот.
Жената ништо не одговара 10 минути и му пишува:
– Каде си? Не те гледам во супермаркетот!
Мажот:
– На работа сум мори. Штом си веќе таму, купи леб и престани со глупостите!