Згодната девојка и двајцата мажи во возот (виц)

Млад дечко, згодна девојка и повозрасен маж се возат во исто купе на возот. Девојката е со многу куса сукњичка и длабоко деколте. Таа се обидува да му го привлече вниманието на младиот дечко прашувајќи го што чита. Тој не ѝ обрнува внимание, не реагира дури ни на нејзината покана да отидат до вагон-ресторанот. Најпосле, таа излегува сама од купето. Веднаш штом ја затвора вратата, мажот му вели на дечкото:
– А бе ти добар ли си? Не ли ти се присака? Јас толку се возбудив што и куче би „опнал“ сега!
Младиот:
– Ав, ав…