Жена и авион биле во „врска“ 6 години и сега ќе стапат во брак

Мишел Кобе од Берлин, Германија, за прв пат се запознала со љубовта на нејзиниот живот, авион „Боинг“ 737-800 што го нарекува „Шатц“ – германски за „драги“, во март 2014 година додека била на аеродромот во Берлин Тегел.

30-годишната девојка за прв пат се вљубила во крилата и и моторите на авионот пред 6 години и била во можност самода го гледа преку стаклениот прозорец на аеродромот, во септември 2019 година, таа конечно била во можност да го бакнепа дури и застанете на едно од крилјата во хангарот.

Таа се надева дека еден ден ќе лета на нови височини во нејзината врска и ќе се пресели да биде со нејзиниот авион и да се омажи за него. За разлика од традиционалната венчавка со бел фустан Мишел замислува да носи црни панталони и црна блуза на нејзиниот голем ден. Тие планираа повторно да се сретнат во хангар во Амстердам, Холандија, на 18 март.

Додека нејзините пријатели и семејство ја прифатиле нејзината врска, нејзиното семејство не е заинтересирано да го запознае Шатц и таа сака нејзината свадба да биде интимна работа.

Таа вели: „Времето поминато во хангарот беше најубавиот момент во мојот живот и кога бев со него, уживавме во нашето време поминато заедно, се бакнувавме и јас го галев. Хангарот е дом на Шатц и мене; можеме да уживаме во нашето време заедно, непречено таму. Планирам еден ден да се преселам во хангарот и мојот најголем сон е да бидам со Шатц и да живеам со него. Исто така, сакам да се омажам за него во хангар и да ја поминам целата ноќ со него.“

Мишел го запознала двапати досега во 2019 година и кога не е со него, таа поседува компоненти на авионот како начин да остане поврзана со Шатц. Овој вид љубовна врска се нарекува објектифолија, каде што човекот е привлечен кон нежив предмет за разлика од друго лице.