Жена троши 270 евра месечно на пелени за да го одржува својот животен стил како „возрасно бебе“

Жена која троши 270 евра месечно за пелени за да го одржи својот животен стил како возрасно бебе, одлучи да излезе во јавноста за да го намали срамот што го чувствуваат многумина во заедницата.

25-годишната Пејџи Милер секој ден го започнува така што се буди во своето креветче и си ја менува пелената, пред да го помине денот играјќи со играчки и да создава онлајн содржина за онлајн заедницата за „Љубители на возрасни пелени“.

25-годишната, од Источниот брег, САД, го усвои начинот на живот во мај 2018 година и креираше сајт со можност за претплата со надеж дека ќе може да им помогне на другите во нејзината ситуација да се чувствуваат помалку засрамено.

Нејзината страница, исто така, помага во финансирањето на скапиот животен стил, во кој многу возрасни бебиња купуваат прилагоден мебел за бебиња, како што се столици за хранење соодветни на нивната големина, при што повеќето нејзини пелени се платени од нејзините 426 претплатници.

Таа се облекува како возрасно бебе не само во приватноста на својот дом, туку и во јавноста. Сепак, таа вели дека е „дискретна“ кога е во јавност, велејќи: „Можеби се облекувам како дете, но нема да пијам млеко од шишенце и да цицам цуцла.“

„Многу луѓе ја доведуваат во прашање мојата интелигенција. Тие прашуваат зошто нормално интелигентна личност би живеела на овој начин “, вели таа. Таа вели дека не реагира негативно на ваквите коментари бидејќи во приватниот живот не се обидува да го наметне на никој овој животен стил.

Таа вели дека целото нејзино семејство и пријатели „многу ја прифатиле“, затоа што секогаш собирала играчки и имала „помлада смисла за хумор“. Таа додаде: „Ако постапувате како да не е голема работа, луѓето ќе ја прифатат вашата необичност за час.“

„Откако стекнав правна возраст, почнав да барам на интернет за да видам дали има други луѓе како мене и имало цела заедница. Едно од најистакнатите чувства што луѓето го имаа е срамот, па решив да излезам во јавноста. Направив канал на Јутјуб. Направив веб-страница. Сè е за тоа како да го живеете вашиот најдобар живот како возрасни бебиња.“, вели Пејџи.

Пејџи исто така додава дека има некои фетиши поврзани со животот како возрасно бебе, но најчесто има „обични односи“ и таа е во 5-годишна врска со личност која не го споделува нејзиниот животен стил, но го поддржува.