Жената го оставила во првата недела по свадбата (виц)

– Значи брат, само тебе може да ти се случи жена ти да ти избега уште во првата недела по свадбата…
– Не сум крив ја брат! Тоа се случи од голема љубов…
– Каква љубов бе!? Те фатила со проститутка!
– Е така де. Се враќам јас дома, со намера да си го извршам сопружничкиот долг… Ама таа така убаво спиеше, како ангелче!
– И ти што направи?
– Па како што… Си викнав проститутка. Нема да ја будам за 500 денари!