Жената го среди мажот додека спиеше, а тој кога стана нема поим зошто сите му се смеат

Го направи како вистинска панда.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.