Жената немала што да облече (виц)

Мажот се враќа дома од работа и ја прашува жената:
– Мила, зошто си гола?
– Па немам што да облечам…
– Глупости, како немаш, гледај сега: Еден фустан, два, здраво комши, три, четири…