Жени ги споделуваат стереотипите кои најчесто се поврзуваат со понежниот пол

И покрај тоа што сите знаеме дека секоја жена (и секоја личност) е уникатна, сепак има многу стереотипи за убавата половина на планетата кои се во тешка ротација. Корисниците на Reddit решија да откријат какви се тие досадни клишеа и создадоа нишка што неочекувано стана прилично популарна. Еве што велат жените кои стереотипи најмногу ги нервираат:

Секој пат кога ќе повратам или ќе кажам дека чувствувам гадење, буквално уште од 16 години, ПРВИОТ заклучок е: „Дали си бремена?“ Дали можеме да бидеме болни без сите да мислат дека сме „напумпани“? Ashle сосеell032

Дека сите ние сакаме да пазаруваме. Мразам шопинг. © SaltyDoggoMeo

Дека секоја жена е иста и дека сите ние сакаме исти работи. © chocopinkie

Општо за нашите менструални циклуси. Ако сме лути, дефинитивно е затоа што сме во циклус. © lady_laughs_too_much

„Жените никогаш не се здружуваат едни со други“ начин на размислување е искрено најинтригантниот стереотип што го слушам за жените. © CardSharkAttack

Дека не ни се потребни џебови во облеката. © Minemose

Дека само треба да сакаме ром-ком филмови. Некој еднаш ми рече дека имам доста машка колекција од машки филмови. © junedy

Дека како мали девојчиња, сите сонувавме за нашата идна свадба. Не сите жени сакаат да стапат во брак или всушност уживаат да присуствуваат на свадби. © Smurff833

Дека доколку не ни се допаѓа одредена жена значи дека сме љубоморни на неа. © xClovis7

Дека сите жени сакаат или имаат потреба од деца. © xClovis7

Дека домашните работи се наша одговорност. © Ireallylovemypeaches

Дека породилното отсуство е во основа одмор. Ако некогаш сте искусиле исцрпеност од носење дете и интензивни промени во телото што се случуваат за време и по породувањето, ќе откриете дека породилното отсуство е неопходно за закрепнување и дека не е одмор. © pinkblossom331

Дека изгледот на жената ѝ е најважен и затоа најголем дел од времето го поминува грижејќи се за него. © Transparent-Paint

Дека сѐ што правиме го правиме за да ги привлечеме мажите, од носење на провокативна облека до шминкање на работа, до игри… очигледно дури и типовите „не како другите девојчиња“ кои апстинираат и ги осудуваат работите поврзани со привлекување мажи, се обвинети дека го прават тоа за да… ги привлечат мажите. ©CatzRuleMe

Дека ние во основа никогаш не смееме да бидеме вознемирени од ништо и секогаш сме етикетирани како луди или хистерични или ирационални или драматични. © CatzRuleMe

Дека ние го мислиме спротивното од она што го зборуваме. © glitteraapje

Дека ќе купиме сѐ што е розово. Розови пиштоли, розови спајалици, калкулатори…уф. © reykolt