Зимата пристигна: Еве како изгледа првиот снежен ден во Белорусија

Зимата дојде во Белорусија како нарачана. До декември останува уште една недела, а во чест на овој значаен датум снег падна во Гродно, Минск и во други градови во земјата. И не само неколку снегулки кои инстантно се стопија – нормално беше да се истури така. Градските жители најмногу не се задоволни од временските промени, комуналните претпријатија како и секогаш не беа подготвени. Јавниот превоз е кошмар, возачите се напнати, но очевидци велат дека на улиците веќе се појавила првата опрема за чистење снег.